Search

Logo Arginina Protein a colori Bianco
Arginina Protein

Аргининът като чудесен съюзник на косата!

Многобройни проучвания в областта на косата показват, че аминокиселината аргинин е мощен съюзник в грижата за косата, освен това, благодарение на своите свойства като съдоразширяващо средство, увеличава притока на кръв, който противодейства на косопада.

 

Аргининът лесно прониква през различните слоеве на косъма и бързо се абсорбира, като спомага за:

 • Растежа на косата;
 • Подхранването на косъма по дължина;
 • Лесното проникване и абсорбиране в косъма;
 • Възстановяването на увредена коса;
 • Предотвратява преждевременния косопад.

„Булг Козметикс“ успя да синтезира най-добрите свойства на Аргинина в един изглаждащ и подхранващ продукт: Arginina PROTEIN.

КАКВО Е АРГИНИН?

Аргининът е аминокиселина, класифицирана като основна, тъй като е от съществено значение в някои физиологични етапи от живота.
Нашето тяло синтезира аргинин при нормално функциониране, благодарение на някои храни. При липса на прием на тези храни, е необходимо да се приема като добавка, тъй като той значително намалява с течение на времето.

Биологичните функции на Аргинина са едни от най-важните в човешкото тяло, като например:

 • Синтез на протеини;
 • Синтез на Креатин и на други производни на аминокиселините;
 • Детоксикация на азотни остатъци;
 • Съдоразширяващо средство;
 • Имуностимулиращо действие;
 • Антиоксидантно действие.

Установено е, че Аргининът е естествен предшественик на азотния оксид, който отваря калциевите канали, като позволява по-интензивно кръвообращение, а естествена последица от този процес е увеличеният приток на кислород, който естествено противодейства на косопада.

Arginina

ИНСТРУКЦИИ ЗА УПОТРЕБА

Lavare i capelli

Измийте косата си с обикновен шампоан, подсушете равномерно.

Applicare prodotto

Нанесете Arginina PROTEIN върху суха коса, като започнете от корените към краищата и като масажирате леко, за да сте сигурни, че протеинът прониква през цялото стъбло.

Attendere

Оставете да действа: 40 минути върху тънка и/или боядисана коса; 60 минути върху мазна и/или много къдрава/афро коса.

Sciacquare i capelli

Изплакнете частично (отстранете излишния продукт) само с вода, не използвайте шампоан. Като алтернатива, използвайте бутилка с пулверизатор, пълна само с вода, за да избегнете отстраняването на твърде много продукт (по избор).

Phon

Изсушете цялата коса със сешоар.

Piastra

Минете за кратко по 8/10 пъти тънки кичури коса, задължително с титанова преса, при работна температура от 230°C, без да задържате за дълго пресата върху кичурите. За увредена или много изсветлена коса, намалете температурата.

Piega ai capelli

Изплакнете и продължете със стилизирането.

Забележка-1: Ако по време на ПРИЛАГАНЕТО, косата попие твърде много продукт И СТАНЕ сухА, не забравяйте да добавите допълнително количество продукт, за да поддържате косата влажна през цялото време на ПРИЛАГАНЕТО.
Забележка-2: Преди третирането СЕ уверете, че косата е правилно хидратирана. Ако косата е прекалено суха, през предходните седмици нанАСЯЙТЕ ПО 2/3 пъти смес от аргининова маска и ПО 3-4 капки серум от алое/макадамия В ПРОДЪЛЖЕНИЕ Н 15 минути под източник на топлина.
Забележка-3: ВЪРХУ МНОГО СВЕТЛОРУСА (ПЛАТИНЕНОРУСА) КОСА, ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ НА ТЕМПЕРАТУРАТА НА ПРЕСАТА ЗА КОСА, ТЪЙ КАТО ЦВЕТЪТ НА КОСАТА МОЖЕ ДА ПОЖЪЛТЕЕ (РЕГУЛИРАЙТЕ Я В ПОСЛЕДСТВИЕ).
Logo Botox

Лечението с Ботокс може да бъде алтернатива на цялостното лечение за възстановяване на жизнеността на леко къдравата и безжизнена коса

You don't have permission to register