Search

+ - КАКВО Е НАНОТЕХНОЛОГИЯТА?

Нанотехнологията е наука на бъдещето, която ни позволява да влезем в света на безкрайно малкото, работи се в атомен мащаб от порядъка на милионна част от милиметъра и по този начин могат да се придадат нови свойства на третираните повърхности.

+ - КАКВО Е АРГИНИН?

АРГИНИНЪТ е аминокиселина, прекурсор на азотния оксид, който оказва отлично въздействие върху растежа на косата. Съдоразширяващият ефект на АРГИНИНА благоприятства растежа на косата, тъй като азотният оксид, образуван от аргинина, отваря калциевите канали на клетките. Това може да доведе до повишено кръвообращение от корените на косата и да стимулира растежа й.

+ - КАКВО Е КЕРАТИН?

Това е влакнест протеин, който се използва при образуването на някои тъкани от живите същества, особено в косата, ноктите и кожата. С течение на времето естественото производство на кератин в организма има тенденция да намалява, като влошава здравето на косата.
На пазара е лесно да се намерят многобройни процедури с чист кератин, които са склонни да подобрят външния вид на косата.
Повечето от тези продукти използват като основа хидролизирания кератин, т.е. протеинът, който е химически разграден на елементарни единици, съвместими с кератиновата структура на косата.
Въпреки това, лечението с кератин също крие сериозни рискове, тъй като те могат да скрият формалдехида, вещество, което може да бъде вредно за здравето, тъй като всъщност е истински фиксатор и заедно с кератина Ви позволява да поддържате косата гладка в продължение на няколко месеца.

+ - КАКВО Е ФОРМАЛДЕХИД?

Формалдехидът е химическо вещество с токсични характеристики. Безцветен газ, характеризиращ се с остра миризма и може да причини дразнене на очите, носа и гърлото, кихане, кашлица, умора и кожен обрив. Използва се и в козметичната промишленост за производството на лакове за нокти, дезодоранти, шампоани…
От 1-ви януари 2016 г. формалдехидът е класифициран от „предполага се, че причинява рак“ в „може да причини рак“.

+ - КОЙ Е „БУЛГ КОЗМЕТИКС“?

„БУЛГ КОЗМЕТИКС“ е сертифицирано дружество на световно ниво, дистрибутор в над 40 страни по света, създадено с цел да внесе перфектния баланс между природата и технологиите в света на козметичните продукти. Козметичните продукти на „БУЛГ КОЗМЕТИКС“ се произвежда с 0% формалдехид, като се възползва от чудотворните свойства и ползи от бразилската флора върху здравето на косата ни.

You don't have permission to register