Search

Olio di Cocco

КОКОСОВО МАСЛО: ЛЕК ЗА НАШИТЕ КОСИ

Кокосът се използва широко в някои култури, като индийската, за да поддържа косата силна, подхранена и защитена. Съставка за естествена грижа за косата, която същевременно е ефикасна.

Кокосовото олио се получава от пресоването на предварително изсушената пулпа на плодовете на кокосовата палма. Съдържа много хранителни вещества, които са отлични за поддържане на здрава и подхранена коса: наситени мастни киселини (капринова киселина, каприлова киселина, лауринова киселина) витамини (витамин К, витамин Е), холин (специален витамин с антиоксидантно действие, свързван с витамините от група В) и минерални соли.

Редовното използване на кокосово масло благоприятства растежа на здрава и силна коса и за тонизирането на изтощената, без блясък и увредена от прекалено агресивните процедури коса. Косата ще възвърне естествения си блясък и мекота, като стане отново плътна и гладка.

Увредената коса е аларменият сигнал за недостиг на протеини. Следователно е необходимо да се отстрани този дефицит и можем да направим това успешно с помощта на кокосовото масло. Лауриновата киселина, която се съдържа в голямо количество в него, е вещество, подобно на протеините, които се съдържат в косата, има ниско специфично тегло, което й позволява да проникне в дълбочина. На тази основа се ражда COCOS, протеинът за здрава и блестяща коса на „Булг Козметикс“.

You don't have permission to register